Home/Diensten

TuinierStudent biedt een breed scala aan diensten.

Ontwerp, aanleg, onderhoud, graszoden, kunstgras, bestrating, reiniging en het afvoeren van afval.

Diensten

Tuinaanleg

Wil je ook genieten van een mooie tuin? Een nieuwe tuin laat je niet zomaar aanleggen. Tenslotte wil je er jarenlang van kunnen genieten en is het ook een investering voor je huis. Wij leggen graag een nieuwe tuin voor jou aan. Vanaf het inmeten en het grondwerk tot aan het leggen van de bestrating van terrassen, grind, looppaden en opritten, het plaatsen schuttingen en de beplanting.

Aanleg bestrating

Tuin bestrating is een belangrijk onderdeel van jouw tuin. Met sierbestrating wordt duidelijk waar het terras, de looppaden en eventuele oprit liggen. De bestrating geeft de zichtlijnen in de tuin aan en zorgt voor een mooie uitstraling. Voor de aanleg van bestrating werken wij met professionele machines, zoals bijvoorbeeld trilplaten. Hiermee ontstaat een goede verdichting onder de bestrating. Verder zorgen wij voor precies knip-en zaagwerk van tegels, zodat de tuinbestrating een strak eindresultaat heeft.

Grindtuin

Wil je genieten van een stijlvolle tuin met relatief weinig onderhoud? Een grind tuin combineert het beste van twee werelden. Een mooie grind tuin met weelderige beplanting doet wonderen voor de uitstraling van je huis en ander vastgoed. Een grind tuin hoeft niet alleen te bestaan uit grind. Deze tuinen lenen zich uitstekend voor beplanting met voedingsarme planten. Bij de aanleg van grindtuinen beginnen we bij de basis: de bodem. Een goede stevige ondergrond afgedekt met worteldoek of grindmatten zorgen ervoor dat onkruid veel minder kans krijgt om door het grind heen te groeien. Onze specialisten helpen je graag met de aanleg van je grindtuin.

Daktuin

Daktuinen zijn populair aan het worden, zeker bij huisbezitters die oog hebben voor de natuur. Een daktuin is een dak dat voorzien is van een bepaalde soort vegetatie. Wij maken altijd gebruik van Sedum bij de aanleg van een daktuin. Sedum is een uiterst geschikt plantje om daken te bedekken. Een Sedumdak heeft weinig onderhoud nodig. Hoogstens één keer per jaar onkruid verwijderen. Onze specialisten helpen je graag met de aanleg van jouw daktuin.

Beplanting

Je tuin is pas compleet wanneer er groen in staat. Bomen, bladeren en bloemen geven kleur, sfeer, contrast en vooral leven aan je tuin. Wil je nieuwe beplanting toevoegen aan je border of perk en weet je ook al precies welke beplanting je wilt? Wij planten graag alle beplanting zodat jij alleen maar hoeft te genieten van je tuin. Voordat we over gaan tot beplanten zullen we eerst de bodem verbeteren met compost, aanplantgrond of tuin turf. Voor een afscheiding van je tuin kan je kiezen voor haagbeplanting zoals een beukenhaag, coniferenhaag of een taxushaag. Onze specialisten helpen je graag bij het beplanten van je nieuwe beplanting.

Graszoden

Een gazon aanleggen, het lijkt prachtig. Maar kies je voor zelf inzaaien, dan duurt het wel zes tot acht weken voordat uw grond groen is. Daarna is het nog maar afwachten of de grasmat onkruidvrij blijft. Dat kan anders. Onze specialisten leveren en leggen graszoden, nadat de ondergrond eerst is geëgaliseerd door het af te graven of te frezen. Vervolgens leggen wij de graszoden strak op maat en we rollen het geheel aan. Daarna is het slechts een kwestie van liefdevolle verzorging door de grasmat met water te besproeien. Na een 2,5 week kan er al voorzichtig gemaaid worden. Na 3 weken kan er gespeeld en gepicknickt worden op het gras. Wil je snel een nieuw gazon? Onze specialisten helpen je graag met het aanleggen van graszoden.

Gazon verzorging

Iedereen wil natuurlijk genieten van een groen, mooi gazon. Gras onderhoud is hiervoor van cruciaal belang. Waar je grasmat aan toe is, wordt bepaald door de staat waarin het gras zich verkeert. Wij kunnen je gazon, verticuteren, inzaaien, kalk strooien, bemesten en maaien.

Kunstgras

Overweeg je om kunstgras in je tuin te leggen? Kunstgras staat voor een prachtig groene grasmat met minimaal onderhoud, bijna niet van echt te onderscheiden, praktisch onderhoudsvrij en een duurzame en stijlvolle oplossing voor iedere tuin. Met een mooi stuk kunstgras in de tuin is de grasmaaier niet meer nodig. Dit scheelt een hoop ergernissen, je hoeft niet meer te maaien en je hebt geen last van onkruid in het gras. Ook bemesten, verticuteren en sproeien is niet meer nodig. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd maar bespaart op de lange termijn ook een hoop geld. Met een mooi stuk kunstgras in de tuin is het gras altijd een stuk groener als bij de buren. Kunstgras inmeten en aanleggen is een specialisme. Onze specialisten helpen je graag met het aanleggen van kunstgras.

Onderhoud

Wij laten jou onbezorgd genieten van je tuin. Het hele jaar door. De kunst van tuinonderhoud is het behouden van je tuin zoals hij bedoeld is. Om jou te ontzorgen kunnen onze TuinierStudenten je tuinonderhoud uitvoeren. Door onze kennis en ervaring weten wij precies wanneer er wat moet gebeuren om jouw tuin weer in goede conditie te krijgen. TuinierStudenten zijn prettig in de omgang, werken hard en wanneer wij vertrekken, laten wij je met een glimlach achter!

Achterstallig onderhoud

Leidt het onkruid in je tuin zijn eigen leven omdat er al een hele tijd geen onderhoud meer heeft plaatsgevonden? Bij achterstallig onderhoud kan de tuin een ergernis worden, zeker voor omwonenden. TuinierStudent is gespecialiseerd in het aanpakken van achterstallig tuinonderhoud en maakt van een verwaarloosde of verwilderde tuin een weelderige buitenruimte waarin groen een geheel vormt. Onze TuinierStudenten helpen je graag met het achterstallig onderhoud van je tuin.

Bestrating reiniging

TuinierStudent is dé specialist in het reinigen van jouw oprijlaan, tuinpad, vlonder, of terras. Voor deze grondige schoonmaakbeurt hebben we een speciale borstelmachine beschikbaar die spectaculaire resultaten oplevert en volledig milieuvriendelijk zijn werk doet. Ook de meest vervuilde ondergrond is voor ons geen probleem en geeft een resultaat wat te vergelijken is met nieuw. Wij werken zonder enige vorm van reinigingsmiddelen of chemicaliën. Dus geen schade aan jou kwetsbare planten en/of borders.

Bosmaaien

Voor onderhoud van grotere stukken gras, randen van weilanden en slootkanten kunnen wij jouw helpen. Een bosmaaier is de oplossing voor het maaien van dit hoge gras en wildgroei, om de rustgevende sfeer van de natuur te herstellen.

Onkruidbestrijding

Het onkruid, gras en mos wat tussen de voegen groeit kunnen wij met onze gemotoriseerde onkruidborstel verwijderen. Wij beschikken over een compacte professionele onkruid borstelmachine die voor alle soorten verhardingen inzetbaar is. Hierdoor kunnen wij in kleine of grote tuinen, op opritten en parkeerplaatsen op een ecologisch verantwoorde manier het onkruid op en tussen de bestrating verwijderen. Ook beschikken wij over een heetwater-onkruidbestrijdingsmachine. Door onkruid te besproeien met heet water (99,5 °C) wordt de celstructuur van het onkruid vernietigd en wordt de plant tot in de wortel bestreden.

Leegruimen

Even schoon schip maken in de tuin? Het leeghalen van een oude tuin is een zeer arbeidsintensieve klus. Dit is niet iets wat je even in een handomdraai doet. Wij helpen jou graag met het gedeeltelijk of volledig leegruimen van je tuin. Ook zorgen wij voor de afvoer van al het afval dat tijdens het leegruimen vrijkomt.

Boom verwijderen

Moet er een boom in jouw tuin verwijderd worden? Dan is het formaat van de boom van belang voor ons. Wij kunnen bomen van maximaal 4 meter verwijderen. Ook de stronk kunnen wij eventueel vakkundig verwijderen. Kortom: wanneer een boom in de tuin verwijderd moet worden kan je ons inschakelen.

Boomstronk verwijderen

Een boomstronk is hetgeen wat achterblijft als een boom is gekapt. Het handmatig verwijderen van deze stronk is een erg lastige klus dat veel tijd kost. In veel gevallen is het zelfs onmogelijk om handmatig de boomstronk te verwijderen omdat de dikke wortels zich diep in de aarde hebben genesteld. Dit is vaak het geval bij middelgrote tot grote bomen. Heb jij een boomstronk in jouw tuin en wil je graag afscheid nemen van dit ontsierende object? Wij helpen je hier graag bij!

Groenafval afvoeren

Als de tuin regelmatig wordt onderhouden dan kan het groenafval gemakkelijk door middel van de groene kliko worden afgevoerd. Maar in het geval van rigoureuze onderhoud zal dit teveel zijn om af te voeren met de groene kliko. Het groenafval dient dan op een andere manier te worden afgevoerd. TuinierStudent kan je hierbij de helpende hand bieden en het groenafval voor je afvoeren. Dit kan zijn door het groenafval met een aanhanger af te voeren maar het is ook mogelijk om op voorhand een container te laten plaatsen, deze kan tijdens de werkzaamheden worden gebruikt en wordt na afloop afgevoerd. De kosten voor het afvoeren van groenafval worden uiteraard doorberekend.

Ophogen

Wil jij jouw tuin ophogen omdat deze verzakt is? Of gewoon omdat je graag omhoog wil met je tuin? Wij zorgen voor het aanleveren van zand en grond en wij beschikken over het benodigde materieel en ervaring om jouw tuin op te hogen. Je hebt verder nergens omkijken naar. Natuurlijk hogen wij ook jouw tuin op en zorgen we desgewenst voor de beplanting.

Trampoline ingraven

De trampoline is voor veel gezinnen een belangrijk speeltoestel in de tuin. Een trampoline neemt echt wel veel ruimte in beslag, maar door het ingraven en door er een haag omheen te zetten wordt de trampoline mooi weggewerkt en is het geen doorn in het oog. Tevens erg veilig, de kinderen kunnen er niet vanaf vallen. Wij helpen jou graag met het ingraven van je trampoline.

Voor en najaarsbeurt

Door een goede voor en najaarsbeurt kan je meer en langer genieten van jouw tuin. Tevens is je tuin hierdoor duurzamer. Tijdens een voor en najaarsbeurt komen wij bij je langs om jouw tuin te snoeien, bemesten, onkruidvrij houden van zowel borders als bestrating en de tuin bladvrij te maken. Voor het gazon is het van belang dat we het gazon goed verticuteren zodat de beluchting van het gazon optimaal is. Natuurlijk kunnen wij de werkzaamheden op jouw verzoek aanpassen of uitbreiden.

Dit formulier is 100% veilig. Wij gaan vertrouwelijk met je gegevens om.

Wat is de grootte van je tuin?

Wat mag er gebeuren?
Onkruid wiedenSnoeiwerkHagen knippenHogedrukspuitenBladblazenGrasmaaien

Binnen welke termijn mag het plaatsvinden?

Hoe vaak mag het plaatsvinden?

Is er een trap of ladder nodig?

Heb je verder nog aanvullingen waar we rekening mee moeten houden?

Wat is de grootte van je tuin?

Wat mag er gebeuren?
Beplanting verwijderenTegels verwijderenSchutting verwijderenVlonder verwijderenGrond afgravenNog meer (graag verderop beschrijven

Binnen welke termijn mag het plaatsvinden?

Hoe is de tuin te bereiken?

Heb je verder nog aanvullingen waar we rekening mee moeten houden?

Wat is de grootte van je tuin?

Wat mag er gebeuren?

Welke tuin(en) gaat het om?
AchtertuinVoortuinZijtuinRondom het huisDakterras

Binnen welke termijn mag het plaatsvinden?

Hoe is de tuin te bereiken?

Wat zijn de plannen met de tuin? Heb je verder nog aanvullingen waar we rekening mee moeten houden?

Wat is de grootte van het terrein?

Wat mag er gebeuren?
Onkruid wiedenSnoeiwerkHagen knippenHogedrukspuitenBladblazenGrasmaaienBosmaaienOnkruid verwijderen van de verharding

Binnen welke termijn mag het plaatsvinden?

Hoe vaak mag het plaatsvinden?

Is er een trap of ladder nodig?

Heb je verder nog aanvullingen waar we rekening mee moeten houden?

We willen graag wat foto's (maximaal 5) van je tuin ontvangen om een betere indicatie van de benodigde tijd en kosten te kunnen geven. (Niet verplicht)

Ben je al klant bij TuinierStudent en tuinmannen?
Ja, ik ben al bekendNee, ik ben nieuw hier

Mogen wij vast je adresgegevens? Dat vinden we handig voor het berekenen van een eventuele kilometervergoeding. Tot 10 kilometer vanaf onze thuisbasis in Breda betaal je helemaal niets!

Het kan wel eens handig zijn om even te bellen...

Nu weten we genoeg om je een prijsindicatie te kunnen sturen. Druk maar op verzenden!

Prijsindicatie ontvangen?

Tijdens een klus zijn we soms lastig te bereiken. Na het werk nemen we de tijd om mails te beantwoorden en offertes te versturen. Dit proberen we binnen 24 uur te doen!

TuinierStudent
Rijpstraat 18
4812 TC  BREDA

Bel of App: 06-82756736
info@tuinierstudent.nl
KvK-nummer: 71951598

Website door conceptlijn.nl